Media Coverage

iBestuur: De overeenkomst tussen Mijn ING en MijnOverheid

ING Nederland stelt de klant steeds meer centraal in de digitale processen. De ideeën achter Mijn ING en MijnOverheid liggen niet zo heel ver uit elkaar, blijkt uit de aanpak van deze Pegasystems-klant.

Voor het openen van een jeugdrekening bij ING is het proces van 28 vragen teruggebracht naar vier clicks. Hoe regel je dat alle dienstverlening daadwerkelijk via het digitale kanaal is af te handelen en dat er meteen efficiënter wordt gewerkt? De Nederlandse overheid wil zoiets in 2017 voor elkaar hebben en heeft daarvoor nog heel wat werk te verzetten. Maar er is een bedrijfstak die er al ervaring mee heeft: de banken. Merijn Rijsdijk, hoofd productmanagement Consumer Loans bij ING, weet er alles van. Want zo verschillend zijn de banken en de overheid op dit punt niet. "Banken zijn informatie-intensieve bedrijven met complexe processen, die al veel van de klant weten." Maar net als bij de overheid is de uitdaging die klantgegevens in verspreide IT-systemen te gebruiken in het contact met klanten.

Wie nu in Mijn ING inlogt, ziet waar de omslag toe kan leiden. In één oogopslag krijgt de klant al zijn rekeningen, creditcard- en hypotheekgegevens te zien, zonder zich voor elk product opnieuw te hoeven aanmelden. De vergelijking met Mijn Overheid dringt zich al op.


Tags

Related Resources

PegaWorld 2019

Registration is now open

Hear how remarkable brands are leveraging Pega technology to transform their business.

Pega Infinity

Pega Infinity™

We’ve brought together customer engagement and digital process automation in one unified portfolio, powered by our visionary no-code platform.